Зенітні системи С-300В1 поки не модернізуватимуть

Зентіні системи С-300В1

Рішення про модернізацію зенітних ракетних систем С-300В1, які кілька років тому повернуті на озброєння Повітряних Сил ЗС України, не прийняте попри наявні виробничі можливості.

Про це в інтерв'ю АрміяInform повідомив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) генерал-майор Ігор Чепков.

«Ми визначали доцільність і можливість модернізації зенітної ракетної системи С-300В1 оборонними підприємствами країни. Але, на жаль, остаточне рішення з відкриття відповідної дослідно-конструкторської роботи не ухвалено», – повідомив генерал.

Нагадаємо, що С-300В1 були зняті з озброєння та передані на зберігання після розформування у 2012 році 137-ї зенітної ракетної бригади в Умані (останньої з двох ними озброєних, у 2001 р. була розформована 25 зрбр у Стрию). Після початку російської збройної агресії С-300В1 були повернуті на озброєння. Перші часи вони виконували імітаційні дії, проте з часом заступили на бойове чергування. Наразі до складу 201-ї зенітної ракетної бригади входить окремий дивізіон С-300В1, проте у планах сформувати окремий полк, а згодом й бригаду.

Зентіні системи С-300В1